ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ LM Vision


Ο Λεωνίδας Μαυρουδής αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1991.

Τα έτη 1995-2001 εκπαιδεύτηκε στην οφθαλμολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Kent County Ophthalmic Hospital και Roy Harfitt Eye Unit του Λονδίνου. Μετεκπαιδεύτηκε στην οφθαλμολογία αρχικά στο King’s College και στη συνέχεια στο ST. THOMAS’ HOSPITAL.

Διετέλεσε επί 2ετίας Visiting surgeon, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό επεμβάσεων καταρράκτη και γλαυκώματος στο Kent και Sussex Hospital του Λονδίνου.

Κατά την παραμονή του στην Αγγλία ασχολήθηκε με την κλινική έρευνα, λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Ενδεικτικά, διετέλεσε συνερευνητής σε συγκριτικές, πολυκεντρικές, διπλές τυφλές, πολυετείς μελέτες, σχετικά με τη μελέτη της αιματικής ροής στο γλαύκωμα και στο σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και στην 1η έρευνα παγκοσμίως, σχετικά με τη διόρθωση του υπερμετρωπικού αστιγματισμού με excimer laser.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2001, ίδρυσε την οφθαλμολογική μονάδα “Cornea” και ασχολήθηκε πολύ ενεργά με τη χειρουργική του καταρράκτη και τη διαθλαστική χειρουργική. Συγχρόνως, υπήρξε κύριος ερευνητής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TELE-OPHTHALMOLOGICAL SERVICES CITIZEN CENTRED APPLICATIONS στην Οφθαλμολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά Οφθαλμολογίας διεθνούς φήμης, καθώς και πλήθος ανακοινώσεων σε συνέδρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Άρθρα του δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα pubmed. ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=mavroudis+l )

Έχει λάβει την υποτροφία του ARVO για το 2001. (Fellowship του American Glaucoma Research Foundation Association. Research in Vision and Ophthalmology).

Έχει λάβει μέρος στη συγγραφή βιβλίων και εγχειριδίων που χρησιμοποιούνται από πλήθος οφθαλμιάτρων ως βιβλία αναφοράς.


Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας;


Υψηλού επίπεδου υπηρεσίες που αφορούν στις παθήσεις των οφθαλμών, από τον οφθαλμίατρο Λεωνίδα Β. Μαυρουδή που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.


Επικοινωνία
BUY NOW